Šiam patiekalui jums reikės:
- Šviežių stirnienos kepenėlių;
- Vieno svogūno;
- 4 vidutinio dydžio česnako skiltelių ( pagal skonį);
- 1 paprikos
- 200 ml. grietinėlės (reikėtų pabandyti su kokoso pienu, jeigu skanu bus pasakysiu);
- 1 raudonasis pipiras su sėklytemis ( jeigu nemėgstate aštriai – nenaudokite);
- Stirnienos prieskonių;
- Druskos;
- Petražolių;
- Saldžiosios paprikos milteliai
Visų pirma pasiruošiame kepenėles: nuo kepenėlių nuvalome visas nereikalingas „augalinės” kilmės plėves, kad liktų vientisa kepenų masė. Tada jas supjaustome gabaliukais 3×3 cm (skonio reikalas), nuplauname po šaltu vandeniu ir sudedame į verdantį vandenį, kad jos apvirtu, vandenį pagardinkite druska ir stirnienos prieskoniais. Po 7-10 min. virimo primažinkite liepsną ir nugraibykite susidariusias putas, ir paragaukite gabalėlį kepenėlių, svarbiausia nepervirti. Jos turėtų būti minkštos ir viduriukas truputi rausvas. Tada nupilkite per kiaurasamtį ir palikite kol pasiruošite kitus ingridientus.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus (aš naudoju alyvų) ir supilkite smulkintą česnaką, svogūną ir raudonajį pipirą, apkepinkite kol svogūnai įgaus gelsvai rudą spalvą. Tada apibarstykite saldžiosios paprikos milteliais (pan. vienas šaukštas), pamaišykite kol milteliai atsiskirs nuo daržovių. Atsiskyrus milteliams supilkite kepenėles ir išmaišykite, tada primažinkite ugnį ir uždenkite keptuvę dangčiu, patroškinkite 10 min. vis pamaišydami. Pasitroškinus kepenėlėms supilkite grietinėlę, pamaišykite ir vėl palikite 3min. troškintis, tada sudėkite papriką (pjaustytą juostelemis) ir patroškinkite iki tol, kol paprika bus pusiau minkšta. Pagardinkite prieskoniais, druskyte pipiriukais ir petražolėmis.
1 Komentarų
Zita Smailiene
Aciu uz recepta kepsime stirnienos kumpi.