Sudėtinės dalys:
– Šerniena, kumpis, 800 gramų
– Taukai (kiaulių), 100 gramų
– Svogūnai, 2 vienetai
– Kvietiniai miltai, 1 šaukštas
– Grietinė, 1 stiklinė
– Actas, 3%, 0.8 stiklinės
– Pomidorų padažas, 3 šaukštai
– Druska, truputį
– Juodieji pipirai, truputį
– Muskatas, truputį
– Cukrus, truputį
Gaminimas:
Stiklinėje vandens pavirinami prieskoniai ir supilamas actas.
Juo (karštu) užpilama mėsa ir laikoma 24 val.
Vėliau mėsa išimama, nusausinama, pavoliojama miltuose ir apkepinama įkaitintuose riebaluose.
Kartu pakepinami kapoti svogūnai, ant mėsos užpilama truputį vandens, marinato ir uždengta maždaug 50 min. troškinama ant mažos ugnies.
Vėliausiai supilamas pomidorų padažas bei grietinė, sumaišyta su likusiais miltais.
Suminkštėjusi mėsa supjaustoma skersai skaidulų ir aplaistoma pertrintu bei pagardintu padažu, kuriame buvo troškinta.
Tiekiama su keptomis bulvėmis arba virtais makaronais bei troškintais burokėliais.
gero apetito!