Praleisti ir pereiti į turinį Skip to sidebar Skip to footer

Šernienos kepsnys

Turinys:

Sudėtinės dalys:
– Šerniena, kumpis, 5 kilogramai
– Kiaulienos lašiniai, 125 gramai
– Sviestas, 250 gramų
– Raudonas vynas, 1 stiklinė
– Sultinys, 1 stiklinė
– Juodieji serbentai, sultys, 2 šaukštai
– Avietės, sultys, 2 šaukštai
– Gvazdikėliai, 3 vienetai
– Kadagio uogos, 4 vienetai
– Juodieji pipirai, 2 vienetai
– Svogūnai, 1 vienetas
– Juoda duona, plutelė, 1 vienetas
– Krakmolas, 1 šaukštelis
– Druska, pagal skonį

Gaminimas:
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska ir prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių.
Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir apibarstoma prieskoniais.
Kepamas 2-2,5 valandos 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis.
Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta.
Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas.
Padažas pasūdomas, supilamos aviečių bei serbentų sultys ir šiuo padažu užpilamas kepsnys.
Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę ir atskirai paduodamas likęs padažas.

Įvertinkite straipsnį

Įvertinimas: 0 / 5. Balsavo: 0

Būkite pirmas ir įvertinkite šį straipsnį!

Palikti komentarą

Kaip prišaudyti priedėlį?

Žiūrėti apžvalgą