Reikės:
Stirnos ar ožio kumpiuko. Idealu būtų šviežias, bet tiks ir užšaldytas, tik prieš tai, aišku, jį reiks atšildyti.
Saujos džiovintų slyvų.
Gabaliuko šviežių ar rūkytų lašinukų (aš dažniausiai imu šviežius).
Prieskonių – tradiciniu žvėrienos, juodųjų pipirų, česnako (smulkinto ar džiovintų granulių), druskos. Jei su prieskoniais paeksperimentuosite – kaskart kumpiuko skonis bus kitoks.
Eiga:
Kumpiuką ištriname su turimais prieskoniais ir druska, visame kumpelyje peiliu įpjauname įpjovas – kišenėles, į kurias įkišame po gabaliuką lašinių ir po vieną slyvą. Prieš tai reikia lašinius supjaustyti gabaliukais, o slyvas – pamirkyti. Tada visą tą grožį paliekame pasimarinuoti kokiai parai. Išsimarinavusį kumpį vyniojame į foliją ir kišame į įkaitintą orkaitę. Kepame apie porą valandų 180-200 laipsnių C . Prieš baigiant kepti, foliją praskleidžiame ir leidžiame kumpiukui apskrusti.
Labai skanus tiek karštas, tiek ir šaltas. Garnyrą galima patiekti įvairiausią, pagal kiekvieno skonį. Man labai skanu su biriais ryžiais, virtais su apelsinų sultimis. Ryžius verdame kaip įprastai, tik pabaigoje įpilame stiklinę apelsinų sulčių.
Skanaus :)
Autorė: Eglė Laurinaitytė
7 Komentarų
Dalia Bakiene
Lapkricio men.planuojame isleisti nauja Didzioji medziokles knyga II toma. Bus skyrius „Patiekalai is zverienos”
Reiketu idomesniu receptu. Gal galetumet atsiusti kokybiska nuotrauka ir recepta- idesim i knyga.
Mindaugas Kucinskas
ziauriai skanu
Mindaugas Kucinskas
ziauriai skanu
Prosta Tiutis
Na as nedeciau slyvu :)
Prosta Tiutis
Na as nedeciau slyvu :)
Tomas Ir Jurga Gvazdauskai
slykstu, vargsas gyvunas :(
Tomas Ir Jurga Gvazdauskai
slykstu, vargsas gyvunas :(