Praleisti ir pereiti į turinį Skip to sidebar Skip to footer

Šernas su šviežių pomidorų padažu

Turinys:

INGREDIENTAI
400 g šernienos
1 pakelis mažųjų pomidorų (spalva
nesvarbu)
Alyvuogių aliejus
Paprika
Česnako galvutė
Pakelis tarkuoto sūrio
1 kg bulvių
2 svogūnai
Prieskonių mišinys žvėrienai, rozmarinas (pageidautina šakelė šviežio), druska ir pipirai

Buvo šviežios šernienos – keturi minkšti gabalėliai, ne daugiau 400 gramų, ir žiemos šaltyje norėjosi itališko prieskonio. Nusprendžiau padaryti nedidelį eksperimentą. Supjausčiau mėsą nedideliais gabaliukais, panaudojau katilą, kurį galima dėti į orkaitę, užpyliau aliejaus, subėriau prieskonius ir palikau įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuo tarpu sutryniau mažus parduotuvėje visais metų laikais parduodamus pomidoriukus, vieną raudonąją papriką, įdėjau šaukštą medaus, keletą prieskonių, česnakų (svogūnų pamiršau, bet ir jų galima įtrinti). Išėmiau katilą iš orkaitės, užpyliau visą sutrintą masę ant mėsos ir uždengtą padėjau kaisti ant lėtos ugnies. Dar uždėjau nedidelę rozmarino šakelę dėl aromato. Patiekalas buvo gatavas per 2 ar 2,5 valandos. Likus maždaug 40 minučių iki troškinimo pabaigos, dideliais gabalais supjausčiau bulves ir, užlietas aliejumi, apibarstytas druska, įdėjau į orkaitę. Kai bulvės parudavo, apibėriau tarkuotu sūriu. Penkios minutės, kol sūris išsilydė, ir bulvės buvo gatavos. Prieš baigiant troškinį, pagal skonį įbėriau druskos ir dar įvairių prieskonių. Reikėjo šiek tiek baziliko, bet jis tegu lieka kitam sezonui.

Šaltinis: Žurnalas “Medžioklė”
Kopijuoti ar kitaip platinti čia pateiktą turinį be mūsų su tikimo DRAUDŽIAMA!

Įvertinkite straipsnį

Įvertinimas: 0 / 5. Balsavo: 0

Būkite pirmas ir įvertinkite šį straipsnį!

Palikti komentarą

Kaip prišaudyti priedėlį?

Žiūrėti apžvalgą