Praleisti ir pereiti į turinį Skip to sidebar Skip to footer

Elnienos krepšeliai

Tai bus vienas tų nesveikų, bet itin skanių ir lengvai pagaminamų valgių. Tokiai užkandai gaminti nereikia daug laiko ir ją galima paruošti kaip picą – iš to, kas po ranka. Kadangi įsigijau seniai geistą keksiukų formą, nusprendžiau nusipirkti ir sluoksniuotos tešlos – išbandysiu ką nors įdomesnio. Eksperimentams atsidėjau elnienos.

1. Mėsą supjaustykite statmenai skaiduloms, apie 0,5 cm storio gabalėliais, nors galima ir plonesniais. Žinoma, prieš tai pašalinkite gyslas ir plėves. Mėsos mušti nereikia. Kepti naudoju sviestą, nes taip man skaniau. Įkaitinkite keptuvę ir ant greitos ugnies iškepkite mėsą su rozmarinais, čiobreliais, druska ir pipirais. Kadangi mėsos gabalėliai ploni, trunka ne ilgiau kaip 10 minučių.

2. Supjaustykite porus, pomidorus ir mėsą. Viską sumaišykite viename inde su majonezu ir krapais.

3. Sluoksniuotos tešlos pirkau parduotuvėje. Apskritai šio produkto verta visuomet turėti kameroje, nes jis gelbsti daugelyje situacijų – ar netikėtai užsukus svečiams, ar vaikams ko nors skanaus užsinorėjus. Tešlą atšildykite, supjaustykite kiekvieną sluoksnį į tris dalis ir dėkite į keksiukų keptuvės formeles, suformuodami krepšelius.

4. Įdėkite įdarą. Patariu neįsismaginti su majonezu, nes sluoksniuota tešla išmirks ir kaip reikiant neiškeps. Viską gausiai padenkite tarkuotu sūriu. Galima pjaustyti ir griežinėliais, kaip kam geriau.

5. Įdėkite į įkaitintą orkaitę. Mano krepšeliai kepė 200 °C temperatūroje apie 20 minučių.

6. Sultys neištekėjo, visi skoniai tinkamai dera ir, kaip sako mano močiutė, sūris aukso rudumo!

7. Patiekite karštus. Puikus užkandis per pusvalandį! Skanaus.


Šaltinis: Žurnalas “Medžioklė”
Tekstas: KATARYNA ŠTERNA
Kopijuoti ar kitaip platinti čia pateiktą turinį be mūsų sutikimo DRAUDŽIAMA!

Įvertinkite straipsnį

Įvertinimas: 0 / 5. Balsavo: 0

Būkite pirmas ir įvertinkite šį straipsnį!

Palikti komentarą

Kaip prišaudyti priedėlį?

Žiūrėti apžvalgą