Praleisti ir pereiti į turinį Skip to sidebar Skip to footer

Vengriškas šernienos troškinys

Turinys:

Šiam patiekalui jums reikės:

  • 800 gr. Šernienos kumpio (su riebaliuku skaniau);
  • 1 Paprikos;
  • 1 Svogūno;
  • 4 skiltelės Česnako;
  • 100 ml Grietinėlės;
  • Bulvių;
  • Smulkintų petražolių;
  • Alyvų aliejaus;
  • 1 Skardinės pomidorų savose sultyse (geriausia be žievelės);
  • Druskos, pipirų, įvairiausių žvėrienos prieskonių;

Supjaustytą mėsą kubeliais marinuojame. Marynatui naudokite žvėrienos prieskonius ir alyvų aliejų. Tai paprasčiausias ir efektyviausias būdas. Palikite mėsą marinuotis per naktį vėsioje vietoje.

Supjaustykite svogūną ir česnaką smulkiai, pakepinkite keptuvėje kol įgaus rudai gelsvą spalvą (aš dar įberiu saldžios paprikos miltelių, taip pat jeigu norite aštriau pakepinkite su svogūnais vieną aitrų pipirą). Pakepintus svogūnus su česnakais suberiame į puodą. Toje pačioje keptuvėje apkepiname laukinieną ir vėl supilame į tą patį puodą, kur svogūnai su česnakai. Viską sumaišome suberiame kubeliais pjaustytas bulves. Bulvės turėtų būti tokio pat dydžio kaip mėsytė. Sudėjus bulves, supilame skardinę pomidorų su sltimis, taip pat viską pagardiname pipiriukais ir druska, jeigu neapsemia bulvių tai įpilame papildomai pomidorų sulčių arba vandens. Ir taip visą puodą su visu tūriu pastatome ant mažos ugnies troškintis, tol kol bulvės suminkštės. Likus troškintis 5 min. Sudedame juostelėmis pjaustytą papriką, supilame grietinėlę, pabarstome petražolėmis, taip pat pipiriukų ir druskytės, ir paliekame troškintis dar 5 min.

Įvertinkite straipsnį

Įvertinimas: 5 / 5. Balsavo: 1

Būkite pirmas ir įvertinkite šį straipsnį!

1 Komentarų

Palikti komentarą

Kaip prišaudyti priedėlį?

Žiūrėti apžvalgą