Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dryžgalvė kryklė

Paplitimas. Lietuvoje įprasta, bet pastaruoju metu retėja. Išvaizda, matmenys. Viena mažiausia Lietuvos ančių, šiek tiek didesnė už rudagalvę kryklę. Plaukiančioji. Kūno masė 0,2-0,5 kg. Dryžgalvės kryklės veidrodėlis blankiai žalias, o plasnojamųjų…

Rudagalvė antis

Rudagalvė antis (lot. Aythya ferina, angl. Pochard, vok. Tafelente) – žąsinių (Anseriformes) būrio paukštis. Paplitusi visoje Lietuvoje. Suaugusio patino snapas tamsus su pilka juosta, galva ir kaklas rudi, krūtinė juoda, akys…

Didžioji antis

Didžiosios anties (Anas platyrhynchos) svoris svyruoja tarp 700 ir 1500 gramų. Jos ilgis siekia iki 58 cm. Skrisdama pasiekia iki 110 km/val. greitį. Gaigalų plunksnų spalva yra pilka, krūtinė ruda, nugara…

Baltakaktė žąsis

Baltakaktė žąsis (lot. Anser albifrons, angl. White-fronted Goose, vok. Blässgans) - žąsinių (Anseriformes) būrio paukštis. Kūnas 65-70 cm ilgio, sveria apie 2-3 kg. Viršutinė kūno dalis rusvai pilka. Kakta balta. Plasnojamosios…

Želmeninė žąsis

Paplitimas. Tai šiauresnių kraštų paukščiai. Lietuvoje sutinkamos tik migracijos metu. Migruoja labai plačiu frontu tad tuo metu jas galima sutikti visoje Lietuvos teritorijoje. Rudenį Lietuvoje daugiausiai jų būna nuo rugsėjo…

Briedis

Briedis (lot. Alces alces) – stambus elninių (Cervidae) šeimos žinduolis. Išvaizda Nugara, šonai ir krūtinė vasarą durpių spalvos, papilvė, apatinė ir vidinė kojų dalys baltos. Žiemą kailis truputį šviesesnis, pilkšvesnis. Snukis kuprotas.…

Taurusis elnias

Taurusis elnias (lot. Cervus elaphus, angl. Red deer, vok. Rothirsch) – elninių (Cervidae) šeimos žinduolis. Nuo seno populiarus V. Europos literatūroje ir heraldikoje (skaityti Elnias (simbolis)). Kilmė, paplitimas, sistematinė padėtis, gausumas Elninių…

Danielius

Danielius (lot. Dama dama, angl. Fallow Deer, vok. Damhirsch) – elninių (Cervidae) šeimos žinduolis. Paplitimas Paplitęs Pietų Europoje, Šiaurės Afrikoje ir Mažoje Azijoje. Lietuvoje Lietuvoje danieliai gyveno iki XVI a., bet vėliau išnyko. XVII…

Stirna

Stirna (lot. Capreolus capreolus, angl. Roe Deer, vok. Reh) – grakštus elninių (Cervidae) šeimos žinduolis. Paplitus visoje Europoje, išskyrus šiaurinę dalį ir Airijos salą. Plačiai paplitusi visoje Lietuvoje, labai dažna. 2006…

Šernas

Šernas (lot. Sus scrofa, angl. Wild boar, vok. Wildschwein) – kiaulinių (Suidae) šeimos žinduolis, priklausantis porakanopių (Artiodactyla) būriui. Iš pradžių gyveno Europoje, Azijoje ir Šiaurės Afrikoje, vėliau introdukuotas Australijoje, Amerikoje…
This Pop-up Is Included in the Theme
Best Choice for Creatives
Purchase Now