Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Marijampolės departamento inspektoriai, vykdydami neplaninį maisto tvarkymo įmonės UAB „Gardulis“ patikrinimą, rado daugiau kaip 200 kg žvėrienos, dalis mėsos buvo neaiškios kilmės, be įsigijimo dokumentų.
Patikrinimo metu nustatyta, kad įmonėje buvo vykdomas laukinių medžiojamų gyvūnų (stirnų, bebrų, šernų, danielių) mėsos išpjaustymas. Įmonė negalėjo pateikti ir kitų atsekamumo bei apskaitos dokumentų. Nelegaliai išpjaustytą mėsą nurodyta saugiai sunaikinti šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo įmonėje UAB „Gardulis“ bus taikomos administracinės nuobaudos ir rekomenduota kreiptis į Marijampolės VMVT dėl papildomo leidimo šiai veiklai.
VMVT primena, kad norintys gaminti mėsos gaminius iš asmeninio ūkio reikmėms naudojamos žvėrienos, privalo raštu informuoti teritorinį VMVT departamentą ir pateikti parengtą mėsos gaminių, gaminamų iš asmeninio ūkio reikmėms naudojamos žvėrienos, gamybos proceso aprašymą bei kitus su tokia veikla susijusius dokumentus. Taip pat atkreipiame dėmesį, kad pristatydamas sumedžiotus gyvūnus perdirbimo įmonei maisto tvarkymo subjektas turi pateikti informaciją tiek apie pristatomą žvėrieną, atliktus jos tyrimus, tiek ir apie pristatantį asmenį.