Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fazanas

Turinys:

Fazanas (lot. Phasianus colchicus, angl. common pheasant) – fazaninių (Phasianidae) šeimos vištinis paukštis.
Suaugęs fazanas yra 50-90 cm ilgio kartu su uodega, kuri dažnai sudaro pusę viso ilgio. Patinai poliginiški, dažnai lydimi keleto patelių „haremo“.
Gyvena miškuose ir krūmynuose. Maitinasi ant žemės, daugiausia grūdais, lapais ir bestuburiais, bet naktis praleidžia medžiuose. Lizdus suka ant žemės, deda apie 10 kiaušinių. Peri apie 23 dienas.

Įvertinkite straipsnį

Įvertinimas: 0 / 5. Balsavo: 0

Būkite pirmas ir įvertinkite šį straipsnį!

Komentuoti

Kaip prišaudyti priedėlį?

Žiūrėti apžvalgą