Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apie bebrus

Turinys:

Upinis bebras – stambiausias Lietuvos graužikas, galintis gyvenanti visur, kur tik yra pakankamai vandens: miškuose, laukuose, pievose esančiuose įvairiuose vandens telkiniuose. Jie medžių šakomis, kamienais užtvenkia upelius, melioracijos kanalus, visa tai dar sutvirtina dumblu ir augalais. Dėl šių aštriadančių graužikų pastatytų užtvankų apsemiami ir sunaikinami miškai, pievos, pasėliai.

Į Kazlų Rūdos agentūrą dažnai kreipiasi nuo bebrų nukentėję privačių miškų ir valdų savininkai, su klausimu – ką daryti, kaip kovoti su bebrais? Informuojame, kad bebrų populiacijos gausos reguliavimo tvarka yra nustatyta LR Aplinkos ministro įsakymu „Dėl bebrų populiacijos gausos reguliavimo“ (Žin., 2010, Nr. 56-2797). Tvarkoje numatyta, kad – žemės, miško, vandens telkinio savininkams, valdytojams ar naudotojams arba medžioklės plotų naudotojams ištisus metus rankinėmis ir mechaninėmis priemonėmis, išskyrus sprogmenis ir sprogstamąsias medžiagas, leidžiama ardyti bebrų pastatytas užtvankas neperspektyviose (likviduotinose) bebravietėse.

Kazlų Rūdos agentūros informacija 2013-05-17

Įvertinkite straipsnį

Įvertinimas: 0 / 5. Balsavo: 0

Būkite pirmas ir įvertinkite šį straipsnį!

Komentuoti

Kaip prišaudyti priedėlį?

Žiūrėti apžvalgą