Šernienos kepsnys

Sudėtinės dalys:
– Šerniena, kumpis, 5 kilogramai
– Kiaulienos lašiniai, 125 gramai
– Sviestas, 250 gramų
– Raudonas vynas, 1 stiklinė
– Sultinys, 1 stiklinė
– Juodieji serbentai, sultys, 2 šaukštai
– Avietės, sultys, 2 šaukštai
– Gvazdikėliai, 3 vienetai
– Kadagio uogos, 4 vienetai
– Juodieji pipirai, 2 vienetai
– Svogūnai, 1 vienetas
– Juoda duona, plutelė, 1 vienetas
– Krakmolas, 1 šaukštelis
– Druska, pagal skonį

Gaminimas:
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska ir prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių.
Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir apibarstoma prieskoniais.
Kepamas 2-2,5 valandos 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis.
Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta.
Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas.
Padažas pasūdomas, supilamos aviečių bei serbentų sultys ir šiuo padažu užpilamas kepsnys.
Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę ir atskirai paduodamas likęs padažas.

 
Už šmeižiančius, asmens garbę ir orumą įžeidžiančius, socialinės grupės ar kitokios neapykantos skatinančius komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys, kurie įstatymų nustatyta tvarka gali būti patraukti atsakomybėn. Vartotojas sutinka, kad Miske.lt neribotą laiką saugotų jo IP adresą ir pareikalavus atskleistų jį įgaliotoms institucijoms.