Bebro kepenų paštetas





Šį receptą man papasakojo kolegė Kataryna Šterna, kuri namuose iš bebrų kepenų, inkstų ir plaučių pagamino paštetą. Taip pat paskatino geras draugas, pranešęs, kad iš tikrųjų bebras yra nevalgomas. Kadangi šiais metais bebrai mane apgaudinėja visi iki vieno (net tie, į kuriuos taikliai pataikiau, pastaruoju metu įsigudrino įšokti į vandenį), teko prašyti pagalbos kolegų. Gavau mažą sumedžiotą bebriuką ir ėmiausi doroti. Šlaunelės kepsniui, kepenys paštetui.

1. Pagal gerus patarimus, supjaustytas kepenis prieš verdant reikia apipilti verdančiu vandeniu, nes tokiu būdu pasišalina kraujas. Bebrų kepenyse jo daug nebūna, bet šitaip apdorojant šernų ir elnių kepenis kraujas išteka putodamas. Kepenys kartu su šerno lašiniais – proporcija 50 ir 50 – lengvai apkepamos svieste. Kepa greitai, tame pačiame katile, kur bus verdamos. Taip pat apkepti galite ir morkas, bet svarbiausia – neperkepti, nes iš to paskui susidaro pašteto konsistencija. Jeigu perkepa, paštetas bus grūdėtas.

 

2. Užpilkite vandens. Jeigu yra sultinio, tai įpilkite jo. Galima dėti įvairių prieskonių: pipirų, laurų lapų, rozmarino, galima panaudoti įvairių žvėrienos prieskonių, įberti kadagio uogų. Galite pridėti česnako, bet jo dėkite pabaigoje į sutrintą paštetą. Prieskonius geriausia įvynioti į marlę ar specialų sietelį.

3. Kepenis virkite, kol suminkštės šerniena. Šiek tiek paaušinkite taip, kad mėsa ir kepenys būtų šiltos. Dėkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų, rozmarino, įpilkite sultinio, likusio išvirus kepenis ir mėsą. To reikia tam, kad paštetas nebūtų toks sausas. Įdėkite gabalėlį sviesto, šiek tiek alyvuogių aliejaus, dar porą valgomųjų šaukštų brendžio (kuo daugiau pašteto, tuo daugiau brendžio), truputį citrinos, pilną arbatinį šaukštelį medaus. Dar iš prieskonių – tiks bet kas, kas pačiam prie širdies, bet rozmarinas ar čiobreliai gerai dera su žvėriena. Visa tai sutrinkite rankiniu trintuvu. Tada paštetas išeina skanesnis ir lengvesnis. Trinkite, kol masė bus tolygi. Kartkartėmis paragaukite, kad suprastumėte, ar visi skoniai harmoningi. Prisiminkite, kad gaminant druska ir pipirai jausis mažiau, bet paštetui per naktį nusistovėjus šaldytuve, visi skoniai susijungs į vieną gražų ir subalansuotą junginį.

4. Patiekite ant duonos (geriausia gruzdintos su sviestu) ir, žinoma, griežinėliu sūdyto ar marinuoto agurko.

Šaltinis: Žurnalas “Medžioklė”

Kopijuoti ar kitaip platinti čia pateiktą turinį be mūsų su tikimo DRAUDŽIAMA!