Kuoduotoji antis





Kuoduotoji antis (lot. Aythya fuligula, angl. Tufted Duck, vok. Reiherente) – žąsinių (Anseriformes) būrio paukštis. Aptinkama visoje Lietuvoje. Paplitusi vidutinio klimato ir šiaurės Europoje ir Azijoje, kartais numigruoja į Šiaurės Ameriką. Žiemoja pietų ir vakarų Europoje, pietų Azijoje. Gyvena vandens telkiniuose su gausia augalija, kurioje galima paslėpti lizdą. Minta moliuskais, vandens vabzdžiais, kartais augalais.

Susijusios žymos