Fazanas

Fazanas (lot. Phasianus colchicus, angl. common pheasant) – fazaninių (Phasianidae) šeimos vištinis paukštis.
Suaugęs fazanas yra 50-90 cm ilgio kartu su uodega, kuri dažnai sudaro pusę viso ilgio. Patinai poliginiški, dažnai lydimi keleto patelių „haremo“.
Gyvena miškuose ir krūmynuose. Maitinasi ant žemės, daugiausia grūdais, lapais ir bestuburiais, bet naktis praleidžia medžiuose. Lizdus suka ant žemės, deda apie 10 kiaušinių. Peri apie 23 dienas.

Susijusios žymos
Už šmeižiančius, asmens garbę ir orumą įžeidžiančius, socialinės grupės ar kitokios neapykantos skatinančius komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys, kurie įstatymų nustatyta tvarka gali būti patraukti atsakomybėn. Vartotojas sutinka, kad Miske.lt neribotą laiką saugotų jo IP adresą ir pareikalavus atskleistų jį įgaliotoms institucijoms.